Label

Appen met: Jarno en Danique

Stel: je hebt je diploma (bijna) in the pocket. Je wil werken in de infra, maar hebt geen idee in welke rol. Of je weet precies wat je wil: jij wil aan de weg timmeren als werkvoorbereider, uitvoerder, calculator of tendercoördinator. In beide gevallen pas je perfect in ons traineeship StartPlus. Operationeel manager Jarno Kiers vertelt er meer over.   
Danique:

Hi Jarno, wat houdt dat StartPlus bij Schagen Infra in?

Jarno:

Het is een programma van 2 jaar voor pas afgestudeerde mbo’ers, hbo’ers en wo’ers. Maar ook voor uta-mensen die al een tijdje meedraaien en zich verder of breder willen ontwikkelen. Schagen Infra gunt je een geweldige werkervaring én een uitgebreid ontwikkelprogramma. Zo baan jij je een weg door de infrawereld.

Danique:

Maar ik heb nog geen idee wat ik wil doen.

Jarno:

Geen probleem! In die 2 jaar mag je verschillende functies uitproberen. Je werkt bijvoorbeeld een jaar als werkvoorbereider en een jaar als calculator. Of je wisselt van afdeling: van uitvoerder bij beton- of asfaltwerken naar uitvoerder bij herinrichtingen. Weet je wel wat je wil, dan stort je je 2 jaar lang op één functie, maar wissel je bijvoorbeeld af in locaties.

Danique:

En wie begeleidt me?

Jarno:

Je krijgt een mentor. Jullie zien elkaar sowieso een keer per kwartaal, in het begin zal dat wat vaker zijn. Samen bepalen jullie hoe jouw StartPlus-programma eruit komt te zien. Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, want dat is natuurlijk een superbelangrijk onderdeel. Na die 2 jaar hopen we dat je precies weet wie je bent en wat je wil.

Danique:

Kun je meer vertellen over die persoonlijke ontwikkeling?

Jarno:

Aan het begin doe je de Talent Motivatie Analyse, zodat je inzicht krijg in jouw talenten, motivatie en competenties. Samen met de andere Starters volg je het Infra Talent Ontwikkel Programma, een zesdaagse training om jouw talenten te ontdekken en te ontwikkelen. In de maanden die volgen, kies je uit ons aanbod cursussen die je verder helpen.

Danique:

Volg ik die cursussen onder werktijd of in mijn eigen tijd?

Jarno:

Onder werktijd.

Danique:

Ook niet onbelangrijk: krijg ik gewoon betaald?

Jarno:

Uiteraard! Het is geen stage, je bent in dienst. En daar hoort een volledig salaris bij. Je tekent een arbeidscontract en een studieovereenkomst.

Danique:

En heb ik veel contact met de andere trainees?

Jarno:

Jullie komen elkaar natuurlijk tegen bij de koffieautomaat, bij projecten en Schagen-feestjes, maar ontmoeten elkaar ook elk kwartaal om ervaringen uit te wisselen.

Danique:

Wat als ik klaar ben met het traineeship?

Jarno:

Aan het einde van het StartPlus-programma maak je samen met je mentor en leidinggevende afspraken over jouw toekomst bij Schagen Infra. Grote kans dus dat je bij ons blijft. Dat is in elk geval onze intentie!

Danique:

Wanneer kan ik starten?

Jarno:

In februari en september. Solliciteren op een trainee-functie kan hieronder. Hopelijk zien we je dan! En heb je nog vragen, kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op woensdag 10 juli in ‘t Harde. Je mag me natuurlijk ook bellen op 038 - 477 1741.

delen
Job alert!
Nieuwe vacatures direct in je mailbox

Werken bij schagen infra

Bouwen aan je eigen toekomst
Leren en groeien
Jouw ambities, jouw loopbaan
Kansen zien is kansen krijgen