Een week met Mitchel Gijsendorffer

Als assistent-uitvoerder is Mitchel een bekend gezicht in de buurt

Geen werkdag is hetzelfde: dat maakt mijn werk zo leuk.

Reconstructiewerk

Als assistent-uitvoerder is Mitchel een bekend gezicht in Vaassen, waar Schagen Infra de Dorpsstraat en Apeldoornseweg reconstrueert. “Dat houdt in dat we de bestaande situatie opbreken en alles opnieuw inrichten. Denk daarbij aan de riolering, parkeervakken, voet- en fietspaden, rijbaan en de groenvoorzieningen.”

“Een groot deel van de riolering renoveren we, omdat de kwaliteit nog zo goed is dat we het niet hoeven te vervangen. Wel vervangen we alle huis- en kolkaansluitingen alvast door pvc. Zo voorkomen we dat we achteraf de nieuwe asfaltconstructie moeten opbreken om erbij te kunnen.”

“Via een duiker stroomt de Dorpschebeek onder de Dorpsstraat door. Deze duiker was aan vervanging toe. We hebben de beek daarom omgeleid, zodat deze kon doorstromen tijdens de werkzaamheden. Na het plaatsen van de nieuwe duikerelementen bouwden we de hele constructie opnieuw op. Inmiddels kunnen weggebruikers de beek weer veilig oversteken.”

Vaste momenten

Geen werkweek van Mitchel is hetzelfde. Er zijn wel momenten die wekelijks terugkomen. Elke maandagmiddag is er een uitvoerdersoverleg. Mitchel is dan in Posterenk te vinden, waar één van de regiokantoren van Schagen Infra gevestigd is. De planning van het asfalt, beton en de Speciale Producten wordt doorgenomen. En de inzet van personeel op de projecten. Op deze manier blijven de uitvoerders en regioleider op de hoogte van elkaars werk.

“We beperken de hinder voor de omgeving.”
Mitchel Gijsendorffer

Ook het LEAN-planningsoverleg keert wekelijks terug. “Op het project in Vaassen zijn de nutsbedrijven tegelijkertijd aan het werk in hetzelfde gebied. Om ervoor te zorgen dat onze planningen op elkaar zijn afgestemd, komen we wekelijks bij elkaar. Het is voorgekomen dat we tijdens hun afzetting al werkzaamheden konden uitvoeren. De afsluiting was hierdoor aanzienlijk korter. Zo beperken we de hinder voor de omgeving.”

 

Geen verrassingen achteraf

Tijdens de bouwvergaderingen met de gemeente worden lopende zaken en de voortgang van het project doorgenomen. “We maken een ronde over het werk en bespreken de bijzonderheden. Bijvoorbeeld wensen vanuit de omgeving, die pas tijdens de uitvoering aan het licht komen.

Soms is het nog mogelijk iets in te passen. Door de regelmatige afstemming met de opdrachtgever voorkomen we verrassingen achteraf.”

Flexibele werkhouding en oplossingsgerichte instelling

Mitchel is niet iemand die de hele dag op kantoor wil zitten. En dat maakt zijn werk zo leuk: als de administratie op orde is, kijkt hij hoe de werkzaamheden buiten verlopen. Als belangrijke eigenschappen voor het vak noemt hij goede communicatievaardigheden en stressbestendigheid. “Stel dat de weg op een bepaalde tijd weer open moet voor verkeer, maar de werkzaamheden lopen onverwachts uit, dan sta je voor een uitdaging. Een flexibele werkhouding en oplossingsgerichte instelling komen dan goed van pas.” Stress heeft Mitchel nog niet gehad: door een goede afstemming met de omgeving, opdrachtgever en onderaannemers verloopt het project voorspoedig!

Lees verder

Cursusdag voor Mitchel
Appen met

Cursusdag voor Mitchel

Mitchel Gijsendorffer werkt als assistent-uitvoerder bij Schagen Infra. Om zich te blijven ontwikkelen, volgt hij een cursus.

We zijn te gast in de omgeving
Een dag met

We zijn te gast in de omgeving

Mitchel had verwacht het sloopwerk in te gaan, maar vrienden maken hem enthousiast voor de infrasector.

De verbindende factor
Een week met

De verbindende factor

Als uitvoerder zorgt Kevin dat verschillende werelden samenkomen. Dagelijks is hij bezig om alles en iedereen zo efficiënt in te zetten.

Grip op morgen
Een dag met

Grip op morgen

Na een stage in de uitvoering wist Kevin het zeker: alleen maar binnen zitten is niks voor hem.

Job alert!
Nieuwe vacatures direct in je mailbox

Werken bij schagen infra

Bouwen aan je eigen toekomst
Leren en groeien
Jouw ambities, jouw loopbaan
Kansen zien is kansen krijgen