Word jij mijn collega?

Nieuwe collega voor Rick

Rick: "Veel vrijheid en afwisseling, daar houd ik van."

Rick is één van de calculators bij Schagen Infra. Sinds januari 2022 is hij te vinden op het bedrijfsbureau in Hasselt (Overijssel). Zijn kantoor deelt hij met calculator-collega’s Gert, Dennis en Jacob. 

Dineke en Hilde pakken de administratieve taken op. Hoofd van de afdeling Tom zit een deurtje verder. Omdat Jacob met pensioen gaat, komt er een plekje vrij. Iets voor jou?

Rick vertelt je graag meer over zijn functie: “Als calculator ben ik verantwoordelijk voor het samenstellen van de economisch meest voordelige inschrijving. Dit houdt in dat ik aan de hand van de voordeligste offertes een kostprijsbegroting samenstel. De kostprijs neem ik daarna door met Tom en de regioleider die verantwoordelijk is voor het project. Daarna bepaalt Tom samen met de directie de aanneemsom. Of we projecten aannemen, hangt dus voor een deel af van mij!”

“Voor mijn werk is het handig dat ik technische kennis heb, zodat ik de juiste kostprijsbegroting kan samenstellen. Deze kennis heb ik opgedaan tijdens mijn opleiding Middenkaderfunctionaris Infra op het Deltion College in Zwolle. En door het volgen van cursussen. Maar het meeste heb ik geleerd door het werk gewoon te doen. Met behulp van mijn collega’s.”

Wat doet een calculator nog meer? “Ik sluit geregeld aan bij een tender om risico’s en kansen in te brengen en kostenbewust mee te denken. Ook help ik bij het samenstellen van een-op-een aanvragen die regioleiders binnenkrijgen. Dat zijn werken waarbij er geen concurrentie is. Naast het ondersteunen van onze tendercoördinators en regioleiders stel ik ook offertes op voor andere bedrijven in de wegenbouw.”

“Mijn werkdag begint met een bak koffie en het doornemen van de binnengekomen aanvragen. De dag bestaat vervolgens uit het opstellen van begrotingen, prijsaanvragen, vergelijken van offertes, overleggen met collega’s en doornemen van werken. Omdat ik werk met deadlines moet ik goed kunnen plannen. 90% van alle aanbestedingen en offertes komt langs de afdeling calculatie. Door mijn functie werk ik samen met collega’s uit alle regio’s waarin we actief zijn. Een groot deel van mijn tijd deel ik zelf in. Dat zorgt voor veel vrijheid en afwisseling en daar houd ik van!”

“In de lunchpauze dart ik vaak met een aantal collega’s. Het is goed om tussendoor even te ontspannen. Ook is het bij Schagen Infra mogelijk om deel te nemen aan allerlei uitjes. Van hardloopwedstrijden en fietsevenementen tot feestavonden en familiedagen!”

Neem jij als calculator plaats op de vrije plek in ons kantoor? Reageer dan op de vacature. Ook als je nog niet in de wegenbouw werkt ben je van harte welkom.
Wil je meer weten over de functie? Loop gerust een dagje met Rick mee!

Job alert!
Nieuwe vacatures direct in je mailbox

Werken bij schagen infra

Bouwen aan je eigen toekomst
Leren en groeien
Jouw ambities, jouw loopbaan
Kansen zien is kansen krijgen